Aplikacija za mobilni telefon, slika: https://pixabay.com

6 korisnih mobilnih aplikacija za vozače

Kao i u svim drugim oblastima života, aplikacije za pametne telefone koje tragetiraju vozače i vlasnike automobila postaju sve brojnije. Evo 6 mobilnih aplikacija za koje smo utvrdili da su od velike koristi, bilo da su za snalaženje u prostoru, za pronalaženje parkinga, ili za osećaj moći.

Kako su nam ove aplikacije predstavili stručnjaci iz firme za otkup havarisanih automobila, zamolili su nas da podsetimo da dok vozite, oči više držite na putu nego na telefonu, jer koliko god njihov posao bio koristan, niko ne želi da ošteti svoje vozilo. Ipak, to sada nije tema. Instalirajte ove aplikacije i učinite svoju vožnju zanimljivijom i automobil sigurnijim.

Google Maps

Ako ste bili na Apple mapama već neko vreme, ili na bilo kojoj drugoj aplikaciji mapiranja, vreme je da se vratite na majku, Google. Ova aplikacija je jednostavno najbolja u navigaciji i postaje sve bolja. Ovo je naročito tačno ako koristite Gmail ili ako ste prijavljeni na druge Google usluge na svom računaru. Mesta koje tražite na vašem desktop browseru besprekorno se pojavljuju u aplikaciji za mobilne uređaje. A sada kada integriše dosta informacija iz Waze-a (koji je Google kupio) je još pametniji, dok vas navodi oko vaših problema.

Waze

Za svakodnevnu upotrebu, Waze i nije baš idealna aplikacija. Još uvek je nekako ubagovana, proždire bateriju vašeg mobilnog telefona, a može biti i malo zbunjujuća dok vozite. Pa zašto ga preporučiti? Jer ako se zaglavite u nekom gustom saobraćaju, to je najbolji alat koji postoji. Waze je koristan zato što je ažurirana u realnom vremenu od strane korisnika, i pokazuje informacije o mestima policijskih patrola, kamera, saobraćajnih nezgoda, gužvi i još korisnih informacija o sabraćaju.

Kod nas je korisna jedino u većim gradovima, pa i tad pruža navedene informacije samo na određenim opštinama. Kada se broj korisnika poveća, i količina informacija će biti veća. http://waze.rs/http://waze.rs/

Torque pro

Ova aplikacija vam omogućava da sami izvršite auto dijagnostiku pomoću mobilnog telefona. Pre instalacije aplikacije, potreban vam je OBD bluetooth adapter, a njega lako možete da nabavite preko interneta. Kada uspete da povežete adapter sa telefonom i automobilom, bićete u mogućnosti da pratite razne bitne informacije koje računar vašeg automobila snima.

Imaćete uvid u parametre motora, broj obrtaja, brzinomer, teperaturu, emisiju cO2, trenutnu i prosečnu potrošnju goriva. A ukoliko vam se upali lampica za proveru motora, aplikacija će vam pomoći u rešavanju misterije svetleće lampice i potencijalno vam uštedeti dosta vremena i novca. https://torque-bhp.com/https://torque-bhp.com/

Carcorder

Montirajuće kamere su sve popularnija oprema za automobile. Biti u stanju da snimite putovanja znači da imate konkretne dokaze u slučaju nesreće, ali to takođe znači da možete uhvatiti fantastičan snimak kao što su činile mnoge ruske vetrobranske kamere tokom godina.

Carcorder i držač za mobilni telefon pretvara vaš iPhone u pouzdanu vetrobransku kameru, omogućavajući vam da birate između više rezolucija, pratite vašu lokaciju, i znate kada vozite prebrzo. Nije sveobuhvatna kao namenska kamera, ali za male pare, je odlična za probu.

Postoje i aplikacije sa istom namenom za android uređaje, a jedna od njih je CaroO. Ona dolazi u besplatnoj i premium verziji, u kojoj je integrisana i OBD aplikacija, tako da dobijate 2 u jednom.

iCarMode

Omogućava vam da bezbedno koristite iPad ili iPhone kao kontrolnu tablu. iCarMode vam olakšava pregled displeja postaljajući velike ikonice, što vam olakšava da aktivirate muzički plejer, pozovete svoje prijatelje, i proverite mesta u blizini.

Podržava postavljanje prečica za aplikacije kao što su Spotifi, Audible, i TuneIn Radio, i spasava vas od gledanja u previše male tastere svaki put kada želite da napravite prilagođavanje na telefonu u toku vožnje. Idealna je za starije automobile, koji nemaju modernu kontrolnu tablu sa ekranom.

Aplikacija sa istom namenom za android uređaje je Dashdroid.

XLR8

Ok, ova poslednja aplikacija je potpuno glupa i donekle besmislena. A sa druge strane, zaista je zabavna i sigurno će vam izmamiti po koji osmeh. XSLR8 je za one ljude koji imaju hibridni ili električni automobil, ali im prosto nedostaje zvuk velikog, moćnog motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

XSLR8 vam vraća vrum vrum za kojim ste žudili. Povežite telefon sa stereo uređajem i možete učiniti da vaš automobil zvuči kao V-8 muscle car, NASCAR auto, Ford GT40, Ferrari, Lamborghini. Glupo, ali zabavno.

Da li ste koristili neke od ovih aplikacija i kako su vas služile? Ako znate za neke super aplikacije za koje mi ne znamo, slobodno nam recite.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *