Kombi - Selidba

Kako odabrati dobar kombi za selidbu

Posted by

Kažu da je jedan od stresnijih događaja u životu selidba. Ko se selio, to vrlo dobro zna. Selidba je doslovce sinonim za stres, nered i težak rad. Da bi se izbegle sve neplanirane situacije, i nivo stresa snizio koliko je moguće, treba dobro isplanirati svaki korak, pre nego što i jedna jedina stvar završi u kutiji. Budite uvereni, čim krene pakovanje, nećete znati gde vam je glava. Zbog toga najpre odvojite važne stvari, i prevezite ih na sigurno mesto. A potom, dajte se u potragu za kombijem, automobilom ili kamionom, koji će vam izvršiti selidbu.

Ukoliko se odlučite da sami tragate za nekim ko će vam proces selidbe obaviti svojim vozilom, daćemo vam nekoliko praktičnih saveta. Ono što vam ipak preporučujemo pre nego da sami tragate jeste da angažujete agenciju za selidbe, i time se makar malo rešite problema koji vas očekuju. No, za svaki slučaj evo i ideje koji bi vam modeli automobila mogli biti od koristi.

Mercedes-Benz Vito

Vito je jedan od onih čvrstih i pozdanih automobila sa velikom šasijom. Osim što je pouzdan i koristan, Vito je automobile visoke elegancije. Napravljen tako da ima klizna vrata, Vito omogućuje veći manevarski prostor pri unošenju kutija i stvari koje se sele. Veoma značajna je i činjenica da se na krov može pričvrstiti nosač, pa iako isprva može izgledati da vam je potreban kamion, kod manjih selidbi Mercedes Vito može da “povuče” mnogo više nego što izgleda. Automobil ima odličan pogon jer radi na dizel i rezervoar mu je zapremine oko 130 litara. Sa njim možete organizovati i dalja putovanja i selidbe. Eto ideje prilikom donošenja odluke.

Idealan za manje selidbe i lične stvari

Ukoliko imate puno ličnih stvari koje ne želite da šaljete velikim kamionima i od kojih ne želite da se rastajete, dovoljno je da nađete nekoga ko poseduje Citroen Relej. Prtljažnik kapaciteta čak 1756 litara i prostor kome se mogu skinuti sedišta, čini da ovo vozilo ima ogroman prostor za transport robe. Sa sedištima, Citroen može služiti za prevoz više ljudi, dok kao klasičan teretnjak dolazi bez njih. Relej, kao i prethodni model ima klizna vrata, a svetlo u zadnjem delu omogućava da se i po noći stvari mogu jasno razlikovati. Kapacitet Citroena je znatno veći od Vita, pa vam kod veće selidbe radije preporučujemo ovaj model.

Vaukhal Vivaro kombi

Jednak među prethodnicima, Vaukhal Vivaro je sofisticirani model visoke funkcionalnosti. Stilizovan tako da dolazi sa putničkim sedištima, Vivaro ipak nudi mogućnost da se transportna soba proširi skidanjem sedišta. Ono što karakteriše ovaj model jeste mogućnost vuče, pa uz njega možete potražiti i prikolicu kako biste povećali kapacitet. Impresivne karakteristike ovog modela mogu se svrstati u činjenicu da bez sedišta kombi ima 808 litara, a maksimalni dodatak za vuču je još 750 litara. Kada je reč o manjim selidbama u kojima ne angažujete agencije, i ovaj model vam može biti od koristi.

Kod Forda nema prevare

Fort transit van je jedan od onih automobila koji vas nikada neće izneveriti, a koji pritom nikada neće ni izaći iz mode. Vredi znati da je model H3 ovog proizvođača jedan od onih koji vam dozvoljava da vrata otvorite do 270 stepeni, a ravno preklapanje zadnjih sedišta čini da kombi možete iskoristiti i za svakodnevnu vožnju, ali i za selidbe. Kapacitet prtljažnika sa oborenim sedištima iznosi 1200 litara, a vaši predmeti kod manjih putovanja ili selidba i te kako mogu biti bezbedni. Velika bezbednost ovog automobila čini ga popularnim, pa se prilikom studentskih selidba, nošenja dela stvari u neki drugi smeštaj ili kod putovanja, raspitajte ko bi vam u tom smislu mogao izaći u susret. Nećete se pokajati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *