devojka-kuca-pisaca-masina

Najzanimljiviji hobiji uspešnih ljudi

devojka-kuca-pisaca-masina

Ma koliko posao kojim se bavili bio zahtevan, vrlo je važno da imate vreme koje odvajate za sebe, vreme u kom istinski uživate i koje će vam doneti mir. Način na koji provodimo slobodno vreme u mnogome utiče i na ostale aspekte života, počevši od karijere do porodice. Danas je hobi centar za razvijanje kreativnosti jedan u nizu sjajnih sjajnih načina da podstaknete svoju kreativnost ukoliko vam treba asistencija profesionalnih kreativaca uz koje ćete pronaći svoju pasiju.

 

Treba imati na umu da su uspešni ljudi u svetu su davno otkrili da je ključ uspeha imati hobi koji će vas istovremeno raznoditi i opustiti. Nekada je teško pronaći vreme za sebe i to nam može delovati i kao sebičan čin, ali to je daleko od istine. Da biste uvideli koliko zanimljivih hobija ima i u kojoj meri utiču pozitivno na uspešne ličnosti, predstavljamo vam listu onih najzanimljivijih.

Lijam Nison se bavi mušičarenjem

Lijam Nison je jedan od najcenjenijih glumaca Holivuda koji iza sebe ima uloge vredne pomena. Ipak, on za sebe kaže da vrlo često ima potrebu da pobegne iz Holivuda kada ne radi kako bi provodio vreme sa svojom porodicom uživajući u svom sasvim neobičnom hobiju – mušičarenju.

 

On je u jednom intervjuu priznao i da je uzimao časove kako bi postao bolji, a poslednji put je učio o mušičarenju na Novom Zelandu gde se sjajno proveo. Ova neobična grana ribolovostva se smatra jednim od najhumanijih načina hvatanja ribe, a mušičari kažu kažu da je ovo istovremeno umeće, zabava i rekreacija.

Suosnivač Epl kompanije igra segvej polo

Jedan od osnivača čuvene kompanije Apple, Stiv Voznijak, je strastveni igrač segvej pola. Ovo je neobičan sport koji u svemu podseća na čuveni polo, osim po jednoj stavci – takmičari nisu na konijima. Umesto uz pomoć konja, takmičari se kreću na električnim dvotočkašima, odnosno segvejima. Voznijak ne propušta priliku da priča o svom hobiju, a po njemu je čak i jedan od glavnih turnira ovog sporta poneo naziv Woz Challenge Cup.

Izvršni direktor Tvitera se bavi pčelarstvom

Izvršni direktor jedne od najpoznatijih društvenih mreža, Tvitera, se u slobodno vreme bavi pčelarstvom. Dik Kostolo je za časopis Bloomberg otkrio da da je oduševljen načinom na koji košnica funkcioniše. On smatra da je podela rada u košnici fascinantna, a dodao je i da mu veliko uživanje predstavlja vreme provedeno u prirodi gde može u miru da posmatra pčele. Zanimljivo i nesvakidašnje, zar ne?

Milijarder koji svira ukulele

Voren Bafet je milijarder koji je svoje bogatstvo stekao radeći kao izvršni direktor u kompaniji Berkshire Hathaway. On je naučio da svira ukulele još dok je bio student u želji da impresionira svoju devojku. Ipak, on se ovim hobijem bavi decenijama unazad i ima običaj da zasvira na zvaničnim okupljanjima kada se akcionari prijatno iznenade njegovim umećem. Osim toga, on je više puta nastupao i u dobrotvorne svrhe i davao časove deci koja su želela da uče više o ovom instrumentu.

Oskarovka voli da štrika

Jedna od najuspešnijih glumica u Holivudu, poznata po svojim fantastičnim ulogama i nagradama koje je osvajala, Meril Strip, priznaje da voli da štrika. Ona ovaj hobi smatra opuštajućim i često u intervjuima kaže kako joj poseban mir u životu donosi vreme koje provodi igrajući se sa vunicom i iglama. Osim nje, postoji još mnogo poznatih koji su priznali da im ovaj hobi nije stran, a među najpopularnijim je i čuveni glumac Rajan Gosling.

boja-cetkica-farbanje

Ričard Brenson uživa u šahu

Vlasnik čuvene kompanije Virgin, je avanturista poznat po preferencijima koje gaji prema ekstremnim sportovima. Ipak, priznao je da mu najviše relaksacije pruža igranje šaha. On je u jednom intervjuu rekao da smatra da je šah najbolja igra na svetu jer kombinuje aspekte mnogih sportova. Takođe, kao prednost je istakao činjenicu da možete da pijete čaj i uživate u simulativnom razgovoru dok ga igrate.

 

Ukoliko još uvek niste, naš savet je da se prepustite nekom hobiju, koji će vas razmrdati i obojiti život u čitavu paletu najrazličitijih nijansi. Aktivnosti će vam pomoći da između ostalog budete bolja verzija sebe, s obzirom da statistike pokazuju da su oni koji se bave hobijem bolje kolege i da nikada ne odbijaju zadatke. Iskoristite svaki momenat slobodnog vremena na najbolji način i uvidećete koliko to pozitivnih promena unosi u vašu svakodnevicu, a to će uključiti vaše razmišljanje, opuštanje i jačanje sampouzdanja.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *