Epilacija, slika: https://www.pexels.com

Epilacija – trajno lasersko uklanjanje dlaka

Ako Vam je dosadilo svakodnevno brijanje neželjenih dlačica, nešto ređe uklanjanje hladnim ili toplim voskom ili depilacija električnim depilatorom, trajno lasersko uklanjanje dlaka može da bude opcija vredna razmatranja.

Laserska epilacija je jedna od najčešće rađenih kozmetičkih procedura. Šalje visoko koncentrovanu svetlost u folikul dlake. Pigment u folikulu apsorbuje svetlost koji uništava dlaku.

Prednosti laserkog uklanjanja dlačica

Laseri su korisni za uklanjanje malja praktično sa svih područja na telu; uklanjanje neželjenih dlaka sa lica, nogu, ruku, pazuha, bikini zone i drugim oblastima. Prednosti uključuju:

Preciznost – laser selektivno cilja tamne, grube dlake, ostavljajući ostalu kožu neoštećenom.

Brzina – svaki puls lasera treba delić sekunde i može tretirati mnogo dlaka istovremeno. Male površine kao što su nausnice mogu biti tretirane za manje od jednog minuta, dok kod velikih površina, kao što su leđa ili noge, jedan tretman može da potraje i do sat vremena.

Predvidljivost – većina pacijenata ima trajni gubitak dlaka posle u proseku tri do sedam sesija.

Kako se pripremiti za lasersko uklanjanje dlačica?

Lasersko uklanjanje dlačica je više nego samo izvlačenje neželjenih dlačica.

To je medicinski postupak koji zahteva prethodnu obuku za obavljanje i nosi potencijalni rizik. Pre nego se odlučite za ovu proceduru, morate se uveriti da je reč o akreditovanom lekaru ili tehničaru koji obavlja ovaj postupak.

Ako planirate da prođete kroz lasersko uklanjanje neželjenih dlaka, trebalo bi da prekinete sa čupanjem i depilacijom 6 nedelja pre tretmana, to je iz razloga što laser deluje na koren vlasi, koje su privremeno uklonjene voskom ili čupanjem.

Takođe treba izbegavati izlaganje Suncu šest nedelja pre i posle tretmana. Izlaganje Suncu čini da je tretman manje efikasan i pravi komplikacije nakon tretmana.

Šta da očekujete tokom uklanjanja dlačica laserom?

Neposredno pre procedure, dlačice koje planiramo tretirati, trebalo bi biti dužine oko nekoliko milimetra iznad ravni kože. Laserska oprema biće prilagođena u skladu sa bojom, debljinom i lokacijom vaših dlačica koje se tretiraju, kao i bojom kože.

U zavisnosti od lasera ili izvora svetlosti koji se koriste, vi i osoba koja obavlja ovu proceduru, ćete morati da nosite određenu zaštitu za oči. Takođe će biti neophodna zaštita spoljašnjih slojeva kože hladnim gelom ili posebnim preparatom koji ima efekat hlađenja. Ovo će pomoći laserskoj svetlosti da prodre u kožu.

Dalje, tehničar će usmeriti impuls svetlosti u oblasti tretmana i posmatrati tu površinu kože nekoliko minuta da bi se uverio da su podešavanja dobra i radi provere eventualnih neželjenih reakicja.

Kada je postupak završen, možete dobiti savet da koristite led, antiinflamatorne kreme ili losione ili hladnu vodu kako bi olakšali nelagodnost. Možete zakazati sledeći tretman četiri do šest nedelja kasnije. Tretmani su neophodni dok dlačice ne prestanu da rastu.

Oporavak i rizici

Dan ili dva nakon procedure, tretirana površina kože će izgledati i osećaćete se kao da Vam je koža izgorela od Sunca. Hladne obloge ili omekšavanja mogu pomoći. Ako je lice tretirano, možete narednog dana staviti šminku sem ako se na koži nalaze plikovi.

Tokom narednih mesec dana, vaša tretirane dlačice će ispasti.

Nanosite kremu za sunčanje narednih mesec dana da bi sprečili privremene promene u boji tretirane kože. Nejbolji period godine za trajnu epilaciju su zimski meseci kad je koža od Sunca zaštićena odećom.

Plikovi su retki, ali češći kod osoba sa tamnijim tenom. Ostali potencijalni sporedni efekti su oticanje, crvenilo i stvaranje ožiljaka. Trajni ožiljci i promene u boji kože su retki.

Troškovi trajne epilacije

Cene variraju široko, u zavisnosti od faktora koji uključuju:

– veličinu površine koja se tretira i potrebno vreme za tretman
– broj potrebnih tretmana
– da li doktor ili neko drugi vrši postupak
– deo zemlje gde radite postupak
Epilacija u anti aging studijuprofesionalna usluga trajne epilacije

Uvek možete da odete na najčešće besplatan pregled i konsultaciju, da biste dobili bolji uvid u troškove za Vaš konkretni slučaj.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *