konica minolta bizhub

Optimizacija štampe – pametnije korišćenje štampača

Bilo da ste zaposleni u kompaniji ili frilenser kojem su usluge štampača neophodne svakodnevno, verovatno ste se retko zapitali koliko zapravo novca i vremena trošite na štampanje.

Međutim, živimo u vremenu u kom vremena, a ni novca, nema za gubljenje. Sve što radimo mora biti efikasno i nekomplikovano, kako bi vreme koje nam ostane moglo biti iskorišćeno na najbolji način.

Zbog toga nam u pomoć dolazi optimizacija štampe koja se zasniva na pametnijem i modernijem korišćenju štampača, kao i na racionalizaciji troškova. Optimizacija štampe znači manje troškove i manje potrošenog vremena i živaca.

oki rešenja za štampu

Koliko štampanje košta?

Istraživanja pokazuju da štampanje dokumenata u kompanijama na godišnjem nivou troši 3% od ukupnog prihoda kompanije. To nije zanemarljiva brojka za nešto što se uzima olako i kao da je podrazumevano, poput štampanja. Takođe, istraživanja pokazuju i da oko 70% kompanija nema jasne podatke o troškovima štampanja.

Ukoliko postoji mogućnost optimizacije štampe, zašto ne smanjiti taj procenat potrošnje toliko da zaista bude neprimetan?

konica-minolta-fioke

Čak iako vam nije problem novac koji zahteva štampanje, da li vam je zaista svejedno i kad je reč o vremenu koje oduzima? Situacija ume da postane vrlo komplikovana ukoliko dođe do kvarova, zastoja na radu ili neadekvatne tehničke podrške.

Prvi korak u optimizaciji štampe – iPlus

Koncept iPlus Original grupe (brendovi Oki i Konika štampači) nudi uštedu kako novca tako i vremena, ali i povećanje produktivnosti i uspeha u radu.

Prvi korak u ovom konceptu jeste pravljenje izveštaja u kome će jasno biti izložene informacije o potrošnji u štampanju i korišćenju štampača. Naravno, u obzir se moraju uzeti potrebe kompanije koju može činiti i samo jedan čovek. Treba se znati u kom pravcu kompanija želi da ide i šta hoće da postigne promenama. Ukoliko se želi pametnije i modernije korišćenje resursa i vremena, onda je optimizacija štampe pravi potez.

U zavisnosti od potreba i karakteristika određene kompanije bira se personalizovani paket usluga koji, između ostalog, treba da:

  • eliminiše bespotrebne, stresne probleme u vezi sa štampanjem i bojazan da će se nešto pokvariti u važnim trenucima za vaš posao
  • ubrza posao
  • poboljša kvalitet štampe za manje utrošenog novca
  • smanji troškove održavanja

Optimizacija štampe ništa ne prepušta slučaju i pokazuje da nije teško poboljšati kvalitet poslovanja. Potrebne su samo pametne odluke.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *