oprema-za-telefone

Zaštitni dodaci za pametne telefone koji im mogu produžiti vek trajanja

Pametni telefoni su postali neizostavan deo našeg svakodnevnog života. Oni nam omogućavaju da budemo u stalnom kontaktu sa voljenim osobama i sa poslovnim saradnicima, da pristupamo važnim informacijama i da sačuvamo uspomene. S obzirom na to koliko smo zavisni od mobilnih telefona, ali i na njihovu visoku cenu, od velikog je značaja da preduzmemo sve što možemo kako bismo ih zaštitili i produžili im vek trajanja.

Jedan od najlakših i najefikasnijih načina da zaštitite svoj pametni telefon, pa čak i tablet od spoljašnjih oštećenja je da koristite dodatnu zaštitnu opremu i aksesoare. U tekstu koji sledi osvrnućemo se na neke od najboljih dodataka za pametne telefone koji će sprečiti fizička oštećenja.

#1 Zaštitne maske i futrole za pametne telefone

Jedan od najvažnijih zaštitnih dodataka za pametne telefone svakako su futrole i maske. One mogu pružiti zaštitu uređaju od fizičkog oštećenja, na primer u slučajevima kada vam mobilni telefon slučajno ispadne iz ruke ili ga oborite sa stola. S obzirom na cenu najnovijih modela telefona, sigurno je da nećete biti srećni ako se tako nešto desi. Popravke mogu biti prilično skupe a u nekim slučajevima i neisplative. Ako vam se, ne daj bože, to dogodi i procenite da se ne isplati popravljanje uređaja, možete potražiti firme koje rade otkup telefona i ponuditi im vaš oštećen mobilni.

Kada su u pitanju futrole i maske, u prodavnicama se mogu pronaći preklopni modeli i oni koji su otvoreni, odnosno štite samo zadnju i bočne strane pametnog telefona. Što se tiče materijala, izbor je zaista velik, pa tako možete kupiti one napravljene od silikona, gume, plastike ili čak eko kože. Štaviše, postoje i futrole koje su izrađene od polikarbonata i termoplastičnog poliuretana, koje su lagane, elegantne ali i izuzetno jake i otporne na udarce. Naravno, i njihova cena je nešto viša.

#2  Zaštita ekrana – birajte kaljeno staklo

Postoje dve vrste glavne zaštite ekrana – plastika i kaljeno staklo. Zaštita plastičnom folijom je dosta jeftinija opcija i može odraditi posao, ali ljudi koji se profesionalno bave servisiranjem pametnih telefona uvek će vam preporučiti da kupite foliju od kaljenog stakla. Razlog je jednostavan, kaljeno staklo je izdržljivije i otpornije na udarce i ogrebotine. Naša preporuka je da odmah nakon što nabavite svoj novi iPhone ili Android telefon ugradite zaštitno staklo.

Postoji još jedan razlog zašto treba koristiti kaljeno staklo a ne tiče se fizičke zaštite ekrana, već funkcionalnosti. Naime, plastična zaštita, posebno ako se ne postavi lepo, može smanjiti osetljivost ekrana na dodir, pa vam se može dogoditi da telefon slabije reaguje na vaše provlačenje ili kuckanje prstima. To znači da biste možda mogli imati probleme i kada budete kuckali SMS-ove ili pisali poruke na Viber-u. Sa zaštitom ekrana od kaljenog stakla ovako nešto nije slučaj.

#3 PopSockets – za lakše držanje telefona

Danas se prave neverovatno tanki i lagani mobilni telefoni, sa uglačanom zadnjom stranom od plastike ili lakih metala. Zato vam se može prilično lako dogoditi da ukoliko nemate neku masku od gume koja će vam omogućiti bolji kontakt i držanje uređaja, isti ispadne iz ruke i ošteti se, što vas može prilično koštati.

Međutim, ponekad popravka nije opcija jer je skupa i nije isplativa. Pa čak i tada ne bacajte svoj stari uređaj. Možete ga ponuditi firmama koje otkupljuju polovne ili stare telefone, a novac koji dobijete možete uložiti u kupovinu novog telefona. Ukoliko ne znate nijedan servis koji se bavi kupovinom polovnih mobilnih uređaja, jednostavno u Gugl pretraživaču ukucajte otkup telefona Beograd, Novi Sad, Niš ili neki drugi grad u kome se nalazite i dobićete kontakte.

Da vam pametni telefon ne bi lako ispadao iz ruke, nabavite sebi PopSocket. Ovaj interesantan i u poslednje vreme izuzetno popularan dodatak se postavlja na zadnju stranu pametnog telefona i omogućava vam lakše i sigurnije držanje uređaja. Što se tiče dizajna, neverovatno je raznolik. PopSocket-i mogu biti u obliku kruga, srca ili prstena. Čak neke radnje mogu na PopSocket-u odštampati vašu sliku ili neki znak po vašoj želji.

#4 Eksterni punjač za duži vek trajanja baterije

Verovatno ste već čitali o tome da potpuno pražnjenje baterije za posledicu ima njen kraći vek trajanja. U redu je da vam se ponekad dogodi, ali stručnjaci upozoravaju – ako je to česta pojava baterija će vam daleko kraće trajati. Zato je najbolje bateriju držati napunjenu u opsegu između 30 i 90% od njenog ukupnog kapaciteta. Međutim, nismo uvek u situaciju da napunimo telefon, jer smo u šetnji, na izletu ili dok vozimo.

Zato je jedna od jako dobrih opcija da nabavite eksterni punjač baterija. On će vam omogućiti da kad god poželite i bez obzira gde se nalazite možete staviti vaš telefon da puni bateriju. Obično se eksternim punjačem baterija telefona može napuniti do tri puta, što je i više nego dovoljno dok se ne vratite kući iz šetnje, sa izleta ili dok ne stignete na posao.

Da zaključimo, upotreba zaštitne opreme za pametne telefone može produžiti njihov vek trajanja. Sa druge strane, može vas lišiti troškova koje biste imali usled oštećenja izazvanog slučajnim padom ili čak lošim rukovanjem uređajem. Dakle, ako ste već kupili skup telefon, ne dozvolite da razmišljate koliko bi vas koštala zamena ekrana, već uložite još malo novca i zaštitite vaš uređaj.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *