dnevna soba

Zašto su led plafonjere najbolji izbor za osvetljenje?

Ukoliko još uvek niste prešli na LED rasvetu, onda je ovo znak i vreme je da to promenite kod sebe. Bilo da je reč o životnom prostoru ili o poslovnim prostorijama bilo kog tipa. Iako možda mislite da ovakav tip rasvete nije primamljiv za dom, već LED plafonjere će vam brzo dokazati da u tome grešite.

LED plafonjere su posebno osmišljenog dizajna, dostupne u različitim veličinama, bojama i dezenima, kao i oblicima, kako bi se uklopile u raznovrsne enterijere i stilove uređenja doma.

Samim tim je i LED rasveta postala mnogo prijemčivija za uvođenje u svim prostorijama doma, od dnevnog boravka, preko kuhinje i kupatila, pa sve do spavaće sobe. Ovo je svakako jedan od razloga zašto je dobro odabrati ovu vrstu plafonjera, ali su tu i razlozi koji će vas najpre navesti na to da promenite ili u potpunosti pređete na LED rasvetu.

Ekonomičnost u trošenju energije i ulaganju

Na prvom mestu uvek se stavlja ekonomičnost koja se ostvaruje postavljanjem LED panela. Ta ušteda se ogleda u dva smera, najpre zbog dugog veka koji one imaju, a onda i zbog umanjenog utroška električne energije.

Klasične sijalice imaju određen broj radnih sati, međutim, usled neotpornosti na vremenske uslove, kao i razlike u naponima, prestaju da rade mnogo pre nego dostignu svoj radni vek. Zbog čega se dešava da se i njih nekoliko promeni u desetak dana. LED plafonjere su vrlo otporne, sa vekom trajanja od nekoliko godina, što znači da jednom kupljena najmanje će vas poslužiti dve godine, iako je prosek iznad tri godine.

LED plafonjere, kao i kompletna LED rasveta, troši električnu energiju do deset puta manje od klasičnih i štedljivih sijalica, što znači da ćete za njihovu potrošnju na godišnjem nivou osetiti značajnu uštedu po pitanju plaćanja računa.

LED plafonjere su ekološki najprihvatljivije

Kompletna LED rasveta se preporučuje i zbog zaštitne životne sredine, što svakako obuhvata i LED plafonjere. Kako im je životni vek jako dug, pa se menjaju na nekoliko godina, ozbiljno se smanjuje otpad koji nastaje. Samim tim su predviđene i kao ekološki najprihvatljivije rešenje kada govorimo o rasveti bilo kog tipa.

Emitovanje jače svetlosti i napredne funkcije

Iako koriste do 10 puta manje nego obična sijalica, LED plafonjere daju veoma jaku svetlost, što je još jedan razlog zašto ih je dobro odabrati. Boja svetlosti se može birati, što se uglavnom prilagođava prostoriji gde se ugrađuju. Tu su hladna bela, toplo bela, kao i boja dnevne svetlosti posebno pogodna za dnevne boravke, dok se hladni tonovi koriste za kuhinje, kupatila, a topliji za spavaće sobe ili trpezarije.

Napredne funkcije: LED lusteri često dolaze sa naprednim funkcijama kao što su podešavanje intenziteta svetlosti, mogućnost promene boje svetla, daljinsko upravljanje i programabilne opcije. Ove funkcionalnosti omogućavaju personalizaciju osvetljenja i stvaranje različitih atmosfera u prostoru.

Raznovrsnost dizajna: LED tehnologija omogućava fleksibilnost u dizajnu luster rasvete. LED sijalice su manje i tanje od tradicionalnih sijalica, što omogućava kreativne i inovativne oblike i rasporede svetlosnih izvora. LED lusteri mogu imati modernu i atraktivnu estetiku koja se lako prilagođava različitim stilovima enterijera.

LED plafonjere kao rasveta za kupatilo

LED plafonjere su odlične i kao rasveta za kupatilo, iz više razloga. Daju potpunu vidljivost i jaku svetlost, što je svakom kupatilu i te kako potrebno, daju svetlost najpribližniju dnevnoj, što je još potrebnije, jer je danas većina kupatila bez ikakvog izvora dnevne svetlost. Uz to, LED rasveta za kupatilo funkcioniše i kao veoma dobar dekorativni elemenat, pa se ne morate zaustaviti isključivo na plafonjeri, već se mogu dodati i LED trake, creva, kako bi se dodatno osvetlilo i kako bi enterijer izgledao lepše i prijatnije.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *