kancelarija-stolice

Na šta obratiti pažnju pri izboru kancelarijskih stolica

Savremeni ljudi najveći deo svog dana provedu na poslu. Uprkos tome, kada biramo nameštaj za kancelariju, najčešće mnogo više novca trošimo na sto, nego na kancelarijsku stolicu, iako je ona glavna podrška našem telu dok radimo. Kada uređujete svoju kancelariju ili kancelariju u kojoj će raditi vaši zaposleni, najviše pažnje treba da obratite na izbor kancelarijskih stolica. Evo šta sve treba da znate.

Dizajn i stil kancelarijske stolice

Kancelarijske stolice jesu deo dekora svake kancelarije i svakako jeste važno da se one lepo uklope u ostatak enterijera, ali nekim ljudima je prioritet da one dobro izgledaju, umesto da budu udobne i pogodne za radnike.

Dobra kancelarijska stolica mora imati podršku za donji deo leđa. Neke od boljih imaju čak i podesivu lumbalnu podršku koja korisniku omogućava da približi naslon donjem delu leđa. Ovo je važno u sprečavanju stresa koji se može pogoršati i postati išias, što je stanje koje može biti izuzetno problematično za radnika koji je prinuđen da veći deo dana sedi ispred računara.

Dakle, iako je stil važan za brend i izgled celokupne kancelarije, kada birate stolice, potrudite se da one zaista budu kvalitetne i da vaši radnici osećaju udobnost dok rade.

Podesivost kancelarijske stolice

Skoro sve kancelarijske stolice imaju mogućnost podešavanja visine.

Međutim, ovo nije najvažnija prilagođavanja koje treba da gledate prilikom kupovine kancelarijske stolice. Najbolje kancelarijske stolice imaju nekoliko vrsta prilagođavanja, što obezbeđuje potpunu podršku za sve potrebe korisnika.

Važne karakteristike koje treba podesiti uključuju lumbalnu podršku, širinu i visinu naslona za ruke, širinu leđa i visinu sedišta.

Pokretljivost kancelarijske stolice

Ako vaš posao zahteva stolicu koja nije statična, naravno da ćete izabrati onu sa točkićima.

Međutim, obratite pažnju na podlogu po kojoj stolica treba da se kreće, jer ako to nije glatka podloga, točkići sa bočnim kretanjem neće raditi najbolje.

Dakle, ako se vaša stolica mora kretati po tepihu, potražite stolicu koja ima točkiće namenjene baš za tu svrhu.

Okretna osnova kancelarijske stolice

Sve kancelarijske stolice treba da imaju mogućnost slobodnog okretanja, kako bi se omogućio lak pristup različitim delovima stola.

Ako se stolica ne okreće slobodno, moraćete da ustajete, da ručno prenosite stvari i to vam može oduzeti dosta energije i vremena.

Materijal od kog je izrađena kancelarijska stolica

Materijal kojim je presvučena vaša stolica treba da bude prozračan, da ne bi stolica postala vruća i neprijatna nakon sat vremena sedenja na njoj.

Pored toga, trebalo bi da ima dovoljno udobnu podršku za osobu koja sedi na njoj, da ne bi imala utisak da sedi na klupi ili drvetu.

Naravno da ne postoji materijal koji će se univerzalno uklopiti u sve potrebe svake kancelarije, zato birajte materijal sami, na osnovu dizajna i potreba vaših zaposlenih.

Isprobavanje kancelarijske stolice prilikom kupovine

Kada se radi o samoj kupovini stolica, veoma je važno da odgovorna osoba koja se time bavi bude strpljiva i da, ako je to moguće, svojim radnicima ponudi nekoliko vrsta stolica, a da oni glasanjem odluče koje su im najudobnije.

Kada vaši radnici isprobavaju stolicu, vodite računa da im naslon prati oblik kičme, da se stopala udobno ravnaju sa podom, da naslon za ruke bude blizu tela, kako ne bi forsirali ramena i da visina naslona za ruke može da bude u visini stola.

Naravno, neće svima odgovarati isti tip stolica, te je zato važno da u obzir uzmete i druga pomagala za udobnost, kao na primer, držač za noge za one niže radnike.

Pronalaženje odgovarajuće stolice koja je udobna, a uz to još odgovara gotovo svim zaposlenima i pritom je i u skladu za dizajnom kancelarije može biti pravi izazov, ali ako tražite na pravom mestu, ovaj posao vam može biti znatno olakšan. U tome vam mogu pomoći radne stolice Beograd.

Zapamtite da je udobno radno mesto veoma važno za motivaciju, produktivnost i zdravlje zaposlenih. Ako odaberete pravu vrstu stolica, uverićete se da one zaista imaju direktnu vezu sa napretkom vaše kompanije.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *