woman-hand-hold-retractable-pleated-insect-screen-holder-open-close-window-mosquito-nets-1-1

Vremenske prilike određuju sezonsku pojavu komaraca

Već tokom perioda ranog proleća morate razmišljati o adekvatnim merama koje pružaju zaštitu od komaraca. Posebna pažnja se poklanja unutrašnjim objektima stanovanja, pri čemu boravak na otvorenom može biti podjednako važan u borbi sa veoma dosadnim insektima. Temperatura vazduha tokom letnjeg perioda određuje učestalost pojave komaraca, pri čemu česta  pojava kiše doprinosi razvoju njihovih larvi. Komarci vole topla ali i podjednako vlažna mesta poput rečnih obala, mora ili jezera. Ukoliko boravite često pored pomenutih mesta, obezbedite adekvatnu biljnu barijeru na svom telu, koja će umanjiti svrab i ubod komaraca. Usmerite pažnju na kućnu zaštitu vaše stolarije, kojom ćete sprečiti ulazak komaraca i drugih insekata.

Sledite savete stručnjaka – ugradite komarnike

woman-hand-hold-retractable-pleated-insect-screen-holder-open-close-window-mosquito-nets-1-1

Topli dani proleća su prvi nagoveštaj adekvatne zaštite od komaraca, primenom komarnika koji savršeno odgovaraju svakom tipu stolarije. Komranici se biraju prema tipu stolarije, načinu ugradnje, fiksnom ili podesivom sistemu upotrebe. Ukoliko želite miran san tokom letnjih dana, komarnici su pravo rešenje od najezde komaraca koji će ometati odmor u svakom smislu. 

Možete upotrebiti samostalno izrađene komarnike sa drvenim ramom, koji potpuno odgovara dimenzijama vaše stolarije. Ukoliko je PVC stolarija u pitanju, komarnici su jednakog sastava ili su čak aluminijumski. Bez obzira na odabrani tip, njihova uloga je podjednako važna, zaštita od zujanja i bolnih ujeda komaraca. 

Obavezno odredite stranu za montažu komarnika, pri čemu spoljna strana uvek ima prednost, pri čemu ista neće ugroziti upotrebu bilo koje stolarije. Ukoliko se odlučite za aluminijumski tip komarnika, nema bojazni za oštećenja tokom godišnjih doba. PVC materijali nisu toliko izdržljivi i unutrašnja struktura materijala je tanja, pa se savetuje demontaža tokom perioda zime. 

Primena rolo komarnika umesto fiksnih modela

Opšti savet kod upotrebe komarnika odnosi se na njihovu dodatnu zaštitu tokom perioda zime, odnosno demontažu radi dugotrajnijeg efekta upotrebe. Ukoliko niste ljubitelj ovakvih sistema, uvek možete odabrati rolo komarnike čiji je mehanizam opisan njihovim imenom. Poželjno je znati da sama konstrukcija rolo komarnika ima aluminijumsku potporu, koja omogućava lakšu manipulaciju u svakom trenutku upotrebe.

Za razliku od PVC materijala koji su dosta tanji i time manje izdržljiviji na vremenske nepogode, čelična mreža je gušća a time otpornija na spoljne uticaje sredine. Ukoliko se odlučite za opisani model, sledite kvadraturu stolarije koja direktno obračunava cenu utrošenog materijala. 

Primena plise komarnika na balkonskim vratima

Ukoliko u životnom ambijentu posedujete balkon ili terasu, neophodno je zaštititi vrata tokom toplijeg perioda godine. Pored zaštite od komaraca, plise komarnik ima ulogu zaštite od svih drugih sitnih i letećih insekata. Posebno se izdvajaju po svojoj lepoti i načinu upotrebe koji može biti u vertikalnom ili horizontalnom pravcu. 

Na osnovu tipa ugrađene stolarije, sledi odabir adekvatnih plise modela koji se svojom bojom i efektivnom upotrebom izdvajaju od drugih balkonskih modela. Ugradnjom opisnih modela nema bojazni za određena oštećenja, odnosno promena koje mogu nastati. Ugradnja prati standardi okvir, ali se mogu izrađivati po meri stolarije. 

Sekundarni motiv ugradnje komarnika

pexels-jimmy-chan-2382223-1-1

Primarni i osnovni motiv ugradnje komarnika odnosi se na zaštitu od komaraca i svih drugih letećih insekata. Ipak, postoji sekundarni motiv upotrebe koji se odnosi na filtriranje vazduha odnosno zadržavanje svih nečistoća iz spoljne sredine na šupljinama. Pored navedenog opisanog stanja, poželjno je adekvatno čišćenje ukoliko su modeli fiksnog karaktera. Savetuje se lagano čišćenje vlažnom krpom a potom moguće usisavanje prašine iz svih pora i zareza mehanizma. 

Upotreba opisanih modela je uvek poželjna, sezona komaraca je gotovo veći deo godine zastupljena, pri čemu se ovakva pojava može pripisati visokim temperaturama i povoljnoj vlažnosti za razvoj larve komaraca. Tokom proleća i najprijatnijih temperatura vazduha, prozore uvek možete držati otvorenim, čak i tokom noći. Ne morate brinuti o dosadnom zujanju komaraca ili mušica. 

Efektivna upotreba je znatno izražena jer nema narušavanja spoljnog izgleda fasada, ukapanje je jednostavno uz svaki tip stolarije. Ukoliko ste osetljivi na pojavu ranog cvetanja, što svakako izaziva česte alergije, nemojte brinuti, postoje dodatni sistemi zaštite koji sprečavaju kontakt alergna sa unutrašnjom sredinom. 

Kao zaključak se izdvaja činjenica da svaki proizvod ima univerzalni karakter i višenamensku upotrebu, što svakako treba pravilno iskoristiti i usmeriti na efektivan način. Uvek možete odabrati debljinu mrežice koja vas dugotrajno štiti, ali vodite računa o metodama održavanja radi potpunog efekta. Sledite kvalitetne materijale koji održavaju dugotrajnost, pri čemu se posebno ističe aluminijum, primenljiv na sve tipove spoljne stolarije. 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *