plaža

Lovac na aranžmane – kako pronaći i rezervisati najbolju ponudu

Posted by

Kada dođemo do trenutka da napokon biramo destinaciju za dugoočekivani odmor, pred nama obično stoji izuzetno težak zadatak: ponuda je mnogo, a cene su primamljive. Tada neretko sebi postavljamo pitanje: kako u moru dobrih ponuda pronaći baš onu jednu koja će biti najbolja za mene?

Danas su opcije gotovo neograničene. Za slučaj da planirate letovanje i da su vam promakle first minute ponude, tu je uvek last minute letovanje, a jedini uslov je da malo pričekate. Ovakve ponude su nekad snižene i do 40-50% što vam daje sjajnu priliku da uštedite.

U nastavku vam dajemo nekoliko trikova zahvaljujući kojima ćete moći da pronađete i rezervišete najbolju turističku ponudu za sebe.

Posetite Sajam turizma

Jedna od opcija koja će vam pomoći da uštedite na ceni aranžmana je poseta Sajmu turizma, koji se tradicionalno održava svake godine u prostorijama Beogradskog sajma. Ove godine će to biti od 20. do 23. februara. 

Brojne turističke agencije koriste ovaj sajam kao priliku da ponude ogromne pogodnosti za svoje kupce, koje vrlo često uključuju sniženja koja nisu istaknuta na njihovim zvaničnim portalima. Različiti popusti se daju i za kupovinu na licu mesta. Stoga, ukoliko imate mogućnost i želite putovanje po povoljnijoj ceni – Sajam turizma je svakako nešto što treba da posetite.

Iskoristite prednosti first minute i last minute ponuda

Ukoliko volite da planirate unapred, first minute ponuda može biti idealno rešenje za vas! U pitanju su ponude turističkih agencija koje se objavljuju mnogo pre početka putovanja (npr. u decembru za jul). Rana rezervacija vam omogućava izbor – smeštajne jedinice, vrste kreveta, načina plaćanja itd. Popusti koje ovakva ponuda daje kreću se i do 30% (najčešće za uplate u celosti).

leto plaža

Last minute ponude su, kao što im i samo ime kaže – ponude poslednjeg trenutka. One su dobar izbor za sve one koji su fleksibilni sa vremenom jer kod njih je ograničena mogućnost izbora. Ove ponude se često objavljuju i nekoliko dana pre samog putovanja, a uključuju preostala mesta iz ponude. Osim toga, kod njih se mora brzo reagovati u smislu plaćanja. Prednost ovih aranžmana je u tome što se nekome može posrećiti da dobije popust i do 50%

Pratite vansezonske ponude

Logično je da su cene u jeku sezone znatno više u odnosu na vansezonski period. Kako biste pronašli najbolju ponudu za sebe, neophodno je da pažljivo odaberete ne samo destinaciju, već i vremenski period u kome želite da putujete. 

U najvećem broju letovališta, sezonski period je od juna do avgusta, ali se za veliki broj destinacija može reći da je i septembar idealan period za kupanje i uživanje, kao što je slučaj sa Maltom, Egiptom ili Tunisom. Ukoliko se odlučite da idete baš u tom periodu, u pojedinim slučajevima ćete moći da uštedite i do 100 evra

Za slučaj da želite neku egzotičniju destinaciju poput Tajlanda, Zanzibara ili Balija, period od novembra do decembra je savršen da tu svoju želju i ostvarite. Iako je kod njih tada turistička sezona, pažljivom pretragom first minute ponuda možete naći dobru ponudu po veoma niskoj ceni. Ukoliko ipak želite da idete van sezone, proverite vremensku prognozu za taj period kako vas periodični tropski pljuskovi ne bi iznenadili.

Trikovi za samostalna putovanja

Ne želite da sebe vezujete za neku od turističkih agencija jer vas privlači nezavisnost koju daje samostalna organizacija putovanja? Sa druge strane, početnik ste i ne znate odakle da krenete i gde da nađete sve te jeftine aviokarte i smeštaje o kojima svi pričaju? I za to postoji nekoliko dobrih proverenih trikova koji će vam dobro poslužiti!

Pronađite svoju savršenu low cost kombinaciju

Poslednjih godina su sve popularnije tzv. low cost kompanije koje prodaju karte po znatno sniženim cenama u odnosu na standardne prevoznike. Na taj način, danas možete pronaći avionsku kartu koja će vas prebaciti iz jednog evropskog grada u drugi za svega 15 evra! Jedini preduslov je da ste fleksibilni sa vremenom, jer niske cene karata variraju iz dana u dan.

Jedini nedostatak je taj što ukoliko poželite da imate veće pogodnosti – za njih ćete ipak morati da doplatite. 

Sa druge strane, pored low cost avionskih i autobuskih kompanija, putnici sve češće koriste i platforme zahvaljujući kojima uspevaju da rezervišu smeštaj po nižim cenama u odnosu na hotelski. Na taj način je moguće iznajmiti čitave kuće i stanove bez susreta sa njihovim vlasnikom, uz online plaćanje. 

Koje god prevozno sredstvo ili smeštaj da odaberete, možda baš kombinacijom low cost varijanti dobijete ono što najviše želite – idealan odmor uz pristupačnu cenu.

Na vama je da odlučite koji ćete od ovih trikova iskoristiti (a možete i sve njih, što da ne) kako biste pronašli i rezervisali najbolju ponudu. Šta god da odaberete, sigurni smo da nećete pogrešiti i da će vaš izbor odgovarati vašim potrebama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *