par-gitara-momak-devojka

Pokloni za godišnjice kao večita dilema – šta kupiti i koliko para potrošiti?

Posted by

Godišnjica veze i braka predstavlja datum sa posebnim značajem za svaki par! 

Vreme oko zajedničkog dana vašeg partnera i vas, najverovatnije, budi prijatna sećanja na početak veze i predstavlja odličan period za evociranje svih divnih uspomena koje ste napravili zajedno! 

Poklone svi volimo i oni su jedan od načina da partneru iskomunicirate vaše najiskrenije emocije, te nije ni čudo kako se često nađemo u rebusu; šta kupiti za poklon i koliko je prikladno potrošiti za isti. 

U ovom tekstu daćemo vam smernice za kupovinu savršenog poklona za vašeg partnera, te pokazati da pitanje šta kupiti za godišnjicu više nikada ne mora da bude uzrok briga! 

Koliko je para primereno potrošiti?

Zvučaće kao kliše, ali u njima ponekad ima najviše istine! Budžet koji odvojite za poklon, ni na koji način ne komunicira vaše emocije. Dakle, nema potrebe da se opterećujete time koliko tačno para treba odvojiti za poklon vašoj dragoj osobi.

Naš savet je da prioritet date personalizaciji poklona. Upravo tako pokazaćete da ste se istinski potrudili i uložili svoje vreme – nema boljeg načina da pokažete da vam je do nekoga stalo! 

Naravno, veći budžet će vam potencijalno dati širi opseg opcija koje su vam na raspolaganju, ali budžet nikako ne treba da bude odlučujući faktor!

Naši saveti ponudiće mogućnosti darivanja za svačiji džep, pritom ne gubeći na svojoj originalnosti!

Kako da odredim pravi poklon koji će biti skladu sa mojim budžetom?

Već smo napomenuli da cena ima zaista mali udeo u komuniciranju emocija. Ono što s druge strane ima, jeste angažovanje koje ste uložili u osmišljavanju pravog poklona za vašu dragu osobu. 

Zbog toga zastanite i razmislite:

  • Kako vaš partner provodi svoje slobodno vreme? 
  • Da li vaš partner ima hobi ili neka specijalna interesovanja? 
  • Možda je vaš partner konačno odlučio da se posveti davno zapostavljenom talentu ili strasti? Ili možda baš vi smatrate da vaš partner ili partnerka poseduju neki talenat koji skromno skrivaju? 
  • Da li je vaš partner zaljubljenik u filmove, serije i muziku?

Ova pitanja mogu da budu od velike koristi prilikom određivanja pravog poklona. U nastavku teksta, pogledajmo kako se dobro personalizovani poklon može uklopiti u svaki budžet!

Pošto ste odvojili malo vremena na razmišljanje, slede potencijalne ideje za vaš savršeno osmišljen, personalizovani poklon!

#1 Slobodno vreme za opuštanje i skromni budžet

Vaš partner slobodno vreme koristi da se posveti sebi i dosta brine o ličnoj nezi? Možete napraviti kozmetički paket za negu lica, kose ili brade! Na tržištu postoji gomila proizvoda koji omogućavaju male rituale nege posebnim. 

Pa tako, ukoliko vaš partner npr. ima bradu možete napraviti paketić sa prirodnim uljima, sapunom i balzamom za negu. Isti saveti mogu se primeniti i za kosu! Tu je i opcija paketa za kućni spa – mirišljava kupka, različite soli ili prirodni piling sa šećernim notama. 

Takođe, tu su i različiti vaučeri za masažu, kozmetičke salone i berbernice!

Ako ste ipak odlučili da izdvojite više sredstava tu je vaučer za spa vikend u nekom hotelu na kraju grada ili u nekom drugom relaksirajućem okruženju!

#2 Hobi kao nepresušni izvor inspiracije za poklone

Da li vaš partner u slobodno vreme svira neki instrument, bavi se cvećem ili je ljubitelj fotografije? Sledi par ideja za originalni poklon!

Muzički instrumenti 

Ukoliko ste u okvirima skromnog budžeta možete razmisliti o kupovini nekog od aksesoara i gedžeta za instrument koji vaša draga osoba svira. Uzmimo za primer da je vaš dragi gitarista. Možete mu kupiti komplet trzalica sa zanimljivim dizajnom, kaiš ili futrolu za njegovu omiljenu gitaru.

Ukoliko pak, želite da izdvojite više para, možete razmisliti o kožnoj futroli za instrument sa personalizovanom gravurom!

Baštovanstvo

Ukoliko govorimo o zaljubljeniku u prirodu, zanimljive opcije mogu biti, komplet alata za baštovanstvo ili lepa dekorativna saksija. 

Za srednji i veći budžet, opcija može biti i ručno rađena, originalna dekorativna saksija od gline ili bonsai drvo koje će biti posebni izazov za ljubitelje baštovanstva!

Fotografija

Ukoliko se vaš partner bavi fotografijom, a vi ste skromnog budžeta, savršeni poklon bio bi foto-album koji ste popunili omiljenim fotografijama vašeg partnera!

Za veći budžet tu su razni objektivi i rasveta koja će vašem partneru olakšati pravljenje visoko kvalitetnih fotografija! 

fotoaparat-naocare-mobilni-telefon

Na tržištu se od skora mogu i naći relativno pristupačni polaroid fotoaparati koji su sjajna opcija ukoliko ste odlučili da za ovaj poklon izdvojite nešto više novca!

#3 Pomoć u otkrivanju talenata kao originalna izjava ljubavi

Šta je ljubav ako kroz nju ne napredujemo i rastemo? Ovo je jedan od najlepših načina da izrazite ljubav i pokažete afekciju dragoj osobi – sugerišući da primećujete njene talente i stvari u kojima je dobra! 

Da li svaka večera koju vaš dragi ili draga napravi bude restoranskog kvaliteta bez mnogo muke? Ili na pictionary-ju i ostalim društvenim igrama koje zahtevaju crtanje, uvek ubedljivo pobedite jer vaš partner savršeno skicira zadat pojam? 

Uvek vašem partneru možete pomoći tako što ćete mu pokloniti alate koji će podići njegove talente na viši nivo! U slučaju kuvanja to bi mogao biti kuvar nekog od omiljenih gastronoma vaše drage osobe! U slučaju crtanja to bi bio komplet boja i četkica. Ukoliko želite da odvojite malo više novca, tu je i uvek potreban – štafelaj. 

Ukoliko imate mogućnost da odvojite veći deo svog budžeta, različiti kursevi su sjajno rešenje, da nekom pomognete u otkrivanju ili ponovnom vraćanju zaboravljenim interesovanjima i hobijima! 

Danas je ponuda kurseva jako široka te možete dodatno personalizovati poklon! 

Ukoliko je vaš partner strastveni plesač možete ga uputiti na sambu, tango ili moderni balet; ukoliko ga interesuje pevanje može se oprobati u operskom ili gospel pevanju! Kurs gastronomije se može fokusirati na kuhinje različitih kultura ili čak poslastičarstvo! Učenje kreativnog pisanja biće interesantan svim ljubiteljima pisane reči! 

Kursevi zaista predstavljaju riznicu odličnih personalizovanih i korisnih poklona!

#4 Najslađe iznenađenje – neodoljiva poslastica

Za romantike, ali i ljubitelje slatkiša, odličan izbor poklona predstavlja slatko iznenađenje! Srce torta sačinjena od omiljenih ukusa vaše voljene osobe najlepše komunicira ljubavne poruke.

kuvanje-kuvar-hrana

Ukoliko želite da dragoj osobi priredite posebno iznenađenje, izaberite najnoviji trend – tortu sa čekićem. Uz elegantni čekić koji se dobija u pakovanju razbija se čokolada na vrhu torte i otkriva njen neodoljiv sadržaj! Zasladite godišnjicu!

#5 Umetnost kao inspiracija za sve – pa tako i poklone!

Svi mi imamo omiljeni film, seriju i pesmu, no mnogi ljudi su prosto opsednuti nekom od popularnih franšiza filmova, serija ili bendom! Ovo je idealna prilika za autentično darivanje koje može ostati u okvirima i najskromnijih budžeta.

Ono što se često zaboravlja, jeste činjenica da za poklon zapravo ponekad uopšte ne morate izdvojiti novac! Jednostavno, možete napraviti prijatnu kućnu atmosferu, iskokati kokice, uslužiti vaše omiljeno piće i napraviti filmski maraton obožavanih filmova vašeg partnera! Ili napraviti veče preslušavanja omiljene muzike uz vašu omiljenu klopu!

Ukoliko pak, želite da odvojite nešto novca za poklon, uz male izdatke možete kupiti ili čak odštampati majicu, jastučiće ili šolju sa motivima omiljene serije, filma ili benda vašeg dragog! Tu su i neizostavne ploče, ili mesečna pretplata pristupu nekom od poznatih medijskih provajdera!

Za više para, možete odvesti dragu osobu na koncert ili putovanje na lokalitet gde se snimao njihov omiljeni film ili serija!

Personalizovana poruka kao šlag na torti

Da bi vaš poklon bio još originalniji i da bi u potpunosti izvršio svoju funkciju prenošenja vaše najiskrenije emocije, ne zaboravite na personalizovanu poruku! Šta god izabrali kao soluciju za vaš poklon, ne oklevajte da uz njega dostavite i pisanu poruku kojom ćete iskazati osećanja ili dati dodatno obrazloženje darujivanja baš određene stvari! 

Vaša draga osoba znaće da ste uložili vaše vreme i trud u poklon i baš to činiće ga posebnim!

Nadamo se da smo vam pokazali da čak i sa finansijskim ograničenjima možete postići fantastične rezultate u odabiru poklona, te da će vam naši saveti koristiti i u srećnoj budućnosti sa vašom drugom polovinom!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *