svadba-mlada-mladozenja-vencanje-bidermajer-gosti-sala

Kada je pravo vreme za venčanje – saveti i preporuke budućim mladencima

Posted by

Razmišljate o venčanju, a niste sigurni da li je pravo vreme za njegovu organizaciju? 

Ne brinite, niste jedini. Nema tih budućih mladenaca koji nisu promatrali temu kada je najbolje vreme za venčanje – iz više različitih razloga.

Uz sve to, pandemija i mere donošene u cilju borbe protiv virusa dodatno su zakomplikovale stvar, nametnuvši još jedno važno pitanje: Kada će biti potpuno bezbedno organizovati venčanje o kakvom ste oduvek maštali? 

Istražili smo umesto vas i došli do nekoliko opštih saveta i preporuka, koje će vam sigurno pomoći da lakše zaključite kada je pravo vreme za venčanje i donesete konačnu odluku. Šta smo saznali pročitajte u nastavku teksta! 

Proverite kada su sale za venčanje raspoložive

Pre svega, važno je da naglasimo da to kada će se venčanje održati i kada je pravo vreme za njega ne zavisi samo od vas, već i od eksternih faktora, kakav je recimo to kada je uopšte sala za venčanje koja vas interesuje raspoloživa. 

vencanje-mladenci-bidermajer-mlada-vencanica-odelo-svadba

Svako ima svoje preferencije u vezi sa time koji prostor za svadbu će izabrati, a ovo najčešće zavisi od planiranog broja gostiju, mnogih drugih odlika koje mladencima mogu biti važne, pa i njihovog ličnog ukusa. 

Hotel Radisson Collection je dobar izbor za venčanje, ali je i vrlo popularan, kao i druge odlične sale, pa je neophodno da pravi trenutak za venčanje isplanirate i u odnosu na raspoloživost sale za venčanje

Pratite vesti o državnim merama 

Izuzetno važan faktor koji bi takođe trebalo uzeti u obzir prilikom planiranja idealnog datuma venčanja, jeste i aktuelna pandemija virusa korona. Iako je prevashodni razlog zbog kojih bi ova pandemija trebalo da utiče na vašu odluku o pravom trenutku za svadbu upravo vaše i zdravlje vaših gostiju, postoji još jedan razlog zbog koga treba da mislite o ovome.

Reč je o merama koje naša i druge države donose s ciljem borbe protiv pandemije. Osim ograničenja broja ljudi koji borave u istom prostoru, neke od mera mogu se odnositi i na preporučenu distancu, obavezno nošenje masaka, pa i na posebna pravila u vezi sa prelaskom granica (što je važno ukoliko imate i goste iz inostranstva). 

Zato pratite vesti u vezi sa merama i stanjem, kao i predviđanja stručnjaka, a zatim odredite najpogodnije, bezbedno i praktično, vreme za venčanje. 

Vremenski uslovi kao važan faktor za pravi tajming venčanja

Nema tih mladenaca koji su rekli kako bi voleli da se njihovo venčanje održi po vejavici, niskim temperaturama, zimskim mesecima ili olujnim vremenskim okolnostima. Iako i zimsko venčanje može biti sasvim lepo organizovano, sigurni smo da ono nije vaš prvi izbor.

Zato vreme za venčanje planirajte i u odnosu na godišnje doba. Iako leto svi obožavamo, ni najvreliji dani nisu preporučljivi za svadbu. Kako zbog neprijatnosti prouzrokovanih visokim temperaturama, tako i zbog toga što mnogi gosti tada mogu planirati odmor i letovanje.

Tempirajte venčanje tako da vreme bude prijatno, a prolećni dani, kao i kasno leto i početak jeseni oni su koji su najprijatniji za velike proslave

Planiranje datuma venčanja u odnosu na budžet

Čini se vrlo očiglednim savetom, ali verovali ili ne – mladenci često ne uzmu u obzir sva neophodna novčana sredstva kada se dogovaraju oko idealnog vremena za svadbu. 

svadba-mlada-mladozenja-vencanje-bidermajer-gosti-sala

Ovo je vrlo važan faktor za planiranje svakog venčanja, a posebno za velika i glamurozna venčanja, koja uglavnom i iziskuju puno novčanih sredstava. Zato se prvo presaberite i utvrdite koliki budžet imate na raspolaganju, a koliki biste mogli da imate ukoliko datum venčanja pomerite za neki kasniji mesec i datum. 

Ako biste zaista raspolagali većim i odgovarajućim sredstvima ako samo malo sačekate – čekanje se isplati. Ako to nije slučaj – učinite sve od sebe da organizujete što bolju svadbu, a ostanete u predviđenim granicama budžeta.

Pa, koji datum ćete vi obeležavati kao godišnjicu venčanja? Srećno! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *